سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 242
بازدید دیروز : 415
کل بازدید : 137979
کل یادداشتها ها : 545
خبر مایه


1/5ـ درگیری جریان سفیانی (جریان نفاق) با امام عصر (عج)

یامین پور: دقیقاً از همین نگاه فلسفه تاریخی می پرسم؛ امام زمان (عج) دقیقاً در چه مرحله ای ظهور خواهند کرد؟ در مرحله ای که جهان اسلام در آستانه دسترسی پیدا کردن به باطن حق و ولایت است یا پس از این مرحله است یا در حین درگیری های خشنی است که در این مرحله دارد؟ تاریخ شیعه چطور این را تحلیل می کند؟ البته کاری به تطبیق مسائل هم ندارم.

استاد میرباقری: ببینید من چون بخصوص این موضوع را در آیات و روایات هنوز به نتیجه روشنی نرسیده ام اظهارنظر خاصی در این موضوع نمی کنم؛ ولی از نظر کلان پیداست که در گیری حضرت با جریان سفیانی است؛ یعنی جریانی پیرو آل ابی سفیان که ادامه جریان نفاق در دنیای اسلام است که به جریان آل ابی سفیان و بنی امیه تبدیل شد. بعد هم یک دوره به غرب رفت و امروز به دنیای اسلام بر می گردد و درواقع از خود دنیای اسلام سر بر می دارد؛ حضرت با چنین جریانی درگیر هستند؛ پس قاعدتاً این جریان باید فعال باشد و این جریان باید جریانی باشد که در موضع درگیری با امام زمان(ع) و اسلام ناب باشد و این جزو مسلمات است.

 

2/5ـ تحولات طبیعی، اخلاقی و سیاسی در آستانه ظهور

 اما تحولاتی که اتفاق می افتد یکی تحولات طبیعی نظام عالم است که به نظر می آید نوعی بحران و آشفتگی در طبیعت به وجود می آید؛ مثل حوادث طبیعی، زلزله ها، سیل ها و طوفان ها که درواقع موجی از آشفتگی ها است که حال اینکه چطور این را تحلیل کنیم قاعدتا به همان دسته بعدی بر می گردد.

دسته دیگر از حوادثی در قرب ظهور که در روایات هم دیده اید، واژگونی اخلاقی در مقیاس جهانی و مقیاس اقامه است؛ روایات آخرالزمان را در این زمینه دیده اید که معصومین(ع) توضیح می دهند؛ پیداست که آنها در مقیاس اقامه و مقیاس واژگونی اخلاقی است که نتیجه این است که معروف، منکر و منکر، معروف می شود. همین بحث هایی که الان در دنیا هست مثل بحث اکتفا به هم جنس، بحث گسترش طلاق، بحث تغییر نسبت اقشار جامعه، وضعیت بانوان در جامعه جهانی، همه اینها در حوادث آخرالزمانی هست که این نسبت ها معکوس می شود و پیداست که از یک جایی هم اقامه می شود؛ یعنی یک اقامه منکری در دنیا صورت می گیرد (نه یک منطقه خاص)؛ یعنی یک دستگاهی با هشیاری در کل دنیا همه آنچه که انبیا ساخته‌اند را می خواهد وارونه کند؛ تصادف نیست؛ یعنی کاملا مشخص است که درگیری ابلیس با نبی اکرم (ص) و به تعبیری درگیری عقل و جهل است؛ بر اساس روایات، عقل و جهل، هم در اصل عبودیت و استکبار با هم درگیر هستند، هم در موازین اخلاقی که قوای عقل و جهل است و هم در مناسک که شریعت است. این درگیری کاملاً مشهود شده است و در مقیاس جهانی هم هست. به نظر می آید که علت بحران های طبیعی هم همین است؛ یعنی انسان اول خیال می کند که جهان بی صاحب است و خودش هرطور دلش بخواهد می تواند آن را بسازد؛ اما این جهانی که در اختیار حضرت حق است طبیعتاً یک واکنش های جدی در مقابل حرکت های انسان نشان می دهد و بر حسب ظاهر به یک آشفتگی هایی طبیعی تبدیل می شود.

دسته سوم، حوادث سیاسی منطقه ای است که عمدتاً بر محور جریان سفیانی است که کمتر در آن، جریان های بیرونی، مستقیماً دخیل هستند. اگر این نگاه درست باشد؛ هر سه دسته علایم، آرام آرام در مسیر آشکار شدن قرار گرفته است.

 

یامین پور: یعنی نسبت به قبل، جمع شدن این علائم، بی سابقه است.

استاد میرباقری: بله. و امروز منطقه به شدت دو قطبی شده است؛ دو قطبی خط امام زمان(عج) و خط مقابل آن.

 

یامین پور: یعنی غیر قابل تحمل شدن دو قرائت نسبت به هم؛ اینکه ما با اسلام آمریکایی همزیستی مسالمت آمیز داشته باشیم طبیعتاً خلاف قاعده است. الان این مسئله دارد حاد می شود؛ یعنی شما می بینید که سر یک مسئله ای یک رهبر اسلامی در عربستان گردن زده می شود و بعد یک واکنشی صورت می گیرد و یک دسته از کشورهای اسلامی با ما قطع ارتباط می کنند؛ این دست واکنش های سیاسی کم سابقه است.

استاد میرباقری: یعنی صف بندی درون اسلام یک صف بندی آشکاری می شود؛ یعنی درگیری بین اسلام آمریکایی (یعنی اسلامی که با استکبار جهانی در یک مسیر عمل می کند و می تواند تحرک نیابتی به نفع استکبار داشته باشد) با اسلام ناب واضح تر می شود؛ البته به این معنا نیست که ما به سمت ایجاد وحدت حرکت نکنیم؛ چون اگر به سمت ایجاد وحدت حرکت نکنیم، بدنه دنیای اسلام از دست می رود.

 

6ـ ضرورت ساماندهی «کفر بالطاغوت» و افشاگری نسبت به تمدن غرب

یامین پور: به عنوان آخرین سوال عرض کنم که با این شرایط جمهوری اسلامی که ادعای تمهید کنندگی برای ظهور حضرت را دارد و تنها جایی است که خوانش اصلی در آن است در این مراحل پایانی منتهی به ظهور تا کجا را می تواند فتح کند و چه کاری از دستش بر می آید؟

استاد میرباقری: اینکه انقلاب اسلامی به قرائت حضرت امام (رض) و مقام معظم رهبری (مدظله) این ماموریت را دارد و در آخرین بیانیه سیاسی امام (رض) هم که برای مهاجرین جنگ تحمیلی در 2/1/1368 دادند که من خیلی روی آن موکِّد هستم صریحاً می گویند که انقلاب اسلامی مقدمه دولت جهانی حضرت بقیه الله(عج) است. و بعد هم به دولتمردان و مردم توصیه می کنند و می گویند که دولتمردان نباید آرمان ها را از دست بدهند و ملت هم نباید مطالباتشان به حدی برسد که دولتمردان را از آرمان ها غافل کند؛ به قرائت حضرت امام (رض) اینطور است. اما واقعاً قرائت همه مسئولین همین است؟

پس بر اساس این قرائت انقلاب اسلامی قاعدتاً ماندگار است و این موج را هم پشت سر می گذارد؛ یعنی آن حقیقت باطنی ای که در حال حرکت در زیر لایه پوسته جامعه است، آن حقیقت باطنی از این امواج عبور می کند.

نمونه اش را هم در عبور از دولت سازندگی و اصلاحات ببینید. سازندگی و اصلاحات به طور کلی، فرآیند انحلال است و انحلال در شکل اجتماعی اش همین طور اتفاق می افتد که روش اصلاحات و سازندگی، سطح زندگی و معیشت مردم را تغییر می دهد و آرام آرام به لایه های باطنی نفوذ می کند و سپس فرهنگ متناسب با اقتصاد تغییر کند و بعد هم دنبال این باشند که سیاست و ساختارهای سیاسی، متناسب با اقتصاد تغییر کند.

 

یامین پور: یعنی از قالب به قلب می رود و آن را فاسد می کند.

استاد میرباقری: بله؛ اول لیبرالیسم اقتصادی می آید و بعد لیبرالیسم سیاسی و فرهنگی می آید و این کار را هم کردند؛ خب چه کسی تلقی اش این بود که بعد از دوره اصلاحات یک جریان ـ به تعبیر آنهاـ رادیکال سر کار بیاید؟ این را ناشی از چه می دانید؟ ناشی از یک موج باطنی ای می دانید که دارد حرکت می کند و با این پوسته درگیر است؟ وقتی تکنوکرات ها سر کار آمدند تمایلات و شهوات مادی مردم را در دوره ای تحریک کردند. بعد هم در دوره اصلاحات تا آنجا به سمت اصلاح ساختار فرهنگی و دینی رفتند که گفتند ـ به اصطلاح آنها ـ نهادهای غیردموکراتیک باید حذف شود و بسترهایش را هم فراهم کردند؛ اما از دل آن یک دولت دیگری با ویژگی های دیگری بیرون آمد. از دل این جریان موجود هم جریان فعال دیگری ظهور خواهد کرد.

 

یامین پور: با خلوص بیشتری ظهور خواهد کرد؛ چون تجربه ها پیچیده تر می شود و طبعاً آن چیزی که از دلش بیرون می آید یک امر فوق العاده تری نسبت به قبل باید باشد.

استاد میرباقری: ان شاء لله؛ و این یک مرحله جدی است که اگر ما در این مرحله توفیق خوبی به دست بیاوریم و جبهه سکولارها به پیروزی جدی نرسد، بستر تحولات بزرگ تری خواهد شد. البته خوابی که دشمن برای ما دیده است این است که در ایران، اسلام به قرائت روشنفکری را سر کار بیاورند؛ اینکه تکنوکرات ها بیایند و مراکز تصمیم سازی و تصمیم گیری را بگیرند و همه تلاش های منطقه ای غرب هم بر این است که بستر را برای موفقیت این جمع حاضر کند؛ مثل همان کاری که در ترکیه کردند.

حال به نظر می رسد فعالیتی که ما کم انجام می دهیم افشاگری نسبت به تمدن غرب است؛ واقعاً ما باطن این جهنم را که «إِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحیطَةٌ بِالْکافِرینَ» و «اِن النّارَ حُفَّت بِالشَّهَوات»، هیچ وقت افشاگری نمی کنیم.

 

یامین پور: یک اتفاقی که رقم خورد و از دست ما خارج است این بود که خود جریان های غرب گرا باطن غرب گرایی را الان دارند رسوا می کنند؛ ما چطور می توانستیم که به آن دسته از مردم که درگیر بحث معیشت بودند بفهمانیم که مثلاً از غرب، آبی برای ما گرم نمی شود؟ چطور می توانستیم اینها را در این فاصله زمانی کم، نسبت به جبهه طاغوت ناامید کنیم؟ یعنی به نظر می رسد که خود این تحولات از دل خودش اصطلاحا یک آنتی تزی در می آید.

استاد میرباقری: کفر به طاغوت، مقدمه ورود به ولایت الله است. این بی اعتمادی و عدم احساس امنیت در مقابل آمریکا و جبهه استکباری و انکار آنها و منکر دانستن آنها مقدمه ولایت پذیری است؛ «فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَیُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى»؛ واقعاً ما باید به نظام طاغوت کفر بورزیم. اگر ما نتوانیم این کفر را ساماندهی بکنیم ورود به وادی ولایت الله دشوار است. باید به این وضعیت، کافر شوند تا اینکه عبور کنند و به حقیقت برسند؛ چطور می شود این کفر به طاغوت را گسترش داد؟ به نظر می آید که در این زمینه، یعنی در معرفی حقیقت غرب و اینکه واقعاً برای تمدن بشری از این آبی گرم نمی شود، ما کوتاهی کردیم.

 

یامین پور: ولی آخرین تجربه سیاسی ما دارد این کار را می کند. ببینید مثلاً ورود آمریکا به کشور را واقعاً تا دوره اصلاحات بعضی ها معتقد بودند و می گفتند که باید برای نجات ما این اتفاق بیفتد؛ اگر این اتفاقات در افغانستان و عراق نمی افتاد و اینها به این وضع مبتلا نمی شدند ما باید با هزینه بیشتری این تجربه را پرداخت می کردیم؛ خدارا شکر با هزینه کمی این را پرداخت کردیم. در داخل هم این فتنه آخرالزمانی که فرمودید عبور از حجاب معیشت زدگی و شهوت مادی و غیره به نظر می رسد که به دست خود جریان غرب گرا و سازش در حال اتفاق است؛ یعنی این تجربه گرانبها دارد در اختیار مردم ما قرار می گیرد.

استاد میرباقری: امیدواریم که ما بتوانیم بستری فراهم کنیم که معلوم شود که کل نظام سرمایه داری نمی توانند خدمتی کنند؛ نباید از کنار این حرفی که فوکویاما در تحلیل اقتصادی غرب زد و گفت که بحران اقتصادی غرب، ناشی از بحران ایدئولوژیک آن است، زود عبور کنیم؛ این ایدئولوژی دارد مقبولیت خود را بین بشریت از دست می دهد؛ طبیعتاً اقتصادش هم با بحران مواجه می شود؛ در این شرایط که دیگر دوران تجدد رو به پایان است با طناب پوسیده آنها نمی شود به چاه رفت؛ متأسفانه تکنوکرات های کشور ما در این دوران می خواهند با همین طناب، مردم را گرفتار کنند.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

 

 






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ